A hétszeres világbajnok Michael Schumacher öt évvel ezelőtt, 2012 végén vonult vissza a Forma-1-ből végleg, azonban igen rövid ideig, mindössze egy évig élvezhette a pihenést és a családi életet, ugyanis 2013 végén súlyos, életveszélyes agysérüléssel járó síbalesetet szenvedett Franciaországban.

A német exversenyzőt a bukás után kilenc hónapig kórházban ápolták, majd 2014 őszén a család svájci otthonába szállították, azóta pedig gyakorlatilag semmit sem árultak el az állapotáról.

A német Bunte magazin most egy “családi barátot” idézve ír Schumacherről: “Corinna és a gyerekek továbbra is bíznak egy orvosi csodában” – mondta az illető, hozzátéve, hogy az erőnlétének köszönhetően “a körülményekhez képest jól van” a 48 éves egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta.

Schumacher a baleset után hónapokig mesterséges kómában volt, majd “felébresztették”, ami után az eszmélet jeleit mutatta. Nem tudni, ma mire képes, de egy nem olyan rég zajlott sajtóperben kiderült, hogy korábban hamisan állították, hogy járni tud.