A Renault-motorhibák sorát hozó Mexikói Nagydíj után a Red Bull mindkét csapatánál az erőforrás-részegységek cseréjére lesz szükség a brazil hétvégére, Daniel Ricciardo és a Toro Rosso két újonca, Pierre Gasly és Brendon Hartley is büntetést kaphat.

„Valószínűleg büntetést kapok. Talán elkerülhetnénk, de akkor azt kockáztatnánk, hogy megint nem érek célba. Legutóbb megpróbáltuk, de nem jött be. De talán nem lesz nagy büntetés, 10 hely vagy ilyesmi” – mondta Ricciardo csütörtökön Interlagosban.

Bár Ricciardóval és Hartley-val ellentétben Gasly célba ért Mexikóvárosban, de ő sem számít rá, hogy ugyanonnan rajtol, ahova kvalifikál majd. Az ifjoncnak fáj, hogy ilyen nyögvenyelősen indul az F1-es karrier.

„Még nem biztos, de nagyon úgy fest. Úgy néz ki, a rajtrács végégből indulok majd, ami nyilván eléggé megnehezíti a dolgomat. De ez van, el kell fogadnom. A célon nem változtat, csak az elérése nehezebb” – kezdte.

„De nehéz lenyelni ezeket a büntetéseket, az alsóbb kategóriákban nem voltak ilyenek. Ott az ember kvalifikál, és aztán abból a pozícióból is kezd. Itt meg – bár Mexikóban végül nem is vezettem az időmérőn – már előre lehetett tudni, hogy ha nem kvalifikálok az első három hely valamelyikére, biztosan az utolsó leszek. Ezt elég nehéz lenyelni, de így működik az F1.”