Múlt szombaton a Williams bejelentette, hogy Felipe Massa 3+1 velük töltött év után távozik a csapattól, a brazil pilóta végleg búcsút int a Forma-1-nek. A hétvégén utolsó hazai nagydíjára készülő versenyző azt mondja, határidőt adott a csapatnak, végül így sült el a dolog:

“Szerettem volna még egy évig maradni. Jól éreztem magam az autóban, a nagyobb elszorítóerő és a szélesebb gumik miatt pedig jobban is élvezetem a vezetést, mint a korábbi autókban. Tárgyaltam a csapattal, de nem igazán tudták, merre is induljanak, én pedig azt mondtam, hogy a Brazil Nagydíj előtt adjanak választ, nekem az a határidőm.”

“A múlt héten is beszéltünk, úgy tűnik, más utat választanak. Azt nem tudom, mit és mikor dönt a Williams, de mást választanak.”

Massa azonban attól tart, már így is túl sokáig húzódott a kérdés ahhoz, hogy helyet találjon a Forma E-ben, így kihagyhatja 2018-at.

“Nagy valószínűsége van a pihenőévnek, pontosabban annak, hogy találjak valamit, amivel elütöm az időt, versenyezzek itt-ott, de nem valami bajnokságban. Szeretnék a Forma E-ben versenyezni, volt is szó róla a közelmúltban, de a bajnokság hamarosan indult, a legtöbb csapatnak már megvannak a versenyzői. Szóval most nem fog menni, úgyhogy inkább felkészülök arra, hogy a következő szezonom jó legyen, jó csapathoz kerüljek, úgy, ahogy én szeretném.”

A 36 éves veterán visszavonulásával hosszú évtizedek után jövőre nem lesz brazil versenyző az F1-es mezőnyben.

“Nehéz megtippelni, mi is lesz brazil nélkül. A brazilok szeretik a sajátjaikat biztatni, szóval nem tudom, mi lesz az F1 tekintetében. Remélhetőleg a Forma-1-et továbbra is szeretik majd, ahogy mindig is szerették Brazíliában.”