A Forma-1-be a 2016-os szezonban lépett be a vadonatúj amerikai csapat, a Ferrari-támogatású Haas. Az alakulat a szezon első két versenyén óriási meglepetést okozott egy-egy 6. és 5. hellyel, de aztán odalett a versenyképesség, és 2017 is inkább az ingadozó teljesítményről szól, még ha a pontjaikat sikerült is megduplázniuk.

A jelenleg a konstruktőri bajnokság 8. helyén álló csapat alapító-tulajdonosa, Gene Haas az AutoWeeknek a közép- és hosszabb távú elvárásairól nyilatkozott:

“Úgy gondolom, hogy ha öt év után is a mezőny végében leszünk, akkor át kell gondolnunk, hogy tényleg az F1-ben akarunk-e lenni. De öt év alatt nagyon sok lehetőség adódhat, amiket kihasználhatunk. Remélhetőleg képesek leszünk középcsapattá válni, aztán szépen lépdelni felfelé a létrán. Szépen, lépésenként.”

“Reményeim szerint 10 év után már a győzelemre is képesnek kellene lennünk, ha nem így lesz, akkor szerintem kudarcot vallottunk.”

Haas igen magasra céloz, hiszen a mezőnyben jelenleg is aktív Force India 10, a Sauber pedig 25 év alatt sem tudott futamot nyerni, de Sebastian Vettel 2008-as monzai bravúrját nem számítva a Toro Rosso 12 éve is komoly eredmények nélkül telt el.