Valtteri Bottas 2017-ben a Williamstől a Mercedeshez került, miután Nico Rosberg a tavalyi bajnoki diadal után váratlanul bejelentette visszavonulását. A finn egy friss interjújában elárulta, hogy összességében meglepte, micsoda Sztahanov az idén negyedik bajnoki címét is behúzó csapattárs, Lewis Hamilton:

“Mindig is tudtam, hogy jó versenyző, de azt nem, hogy milyen keményen dolgozik. Nagyon sokat dolgozik, együtt van a srácokkal a hétvégéken és a gyárba is nagyon sokszor bemegy. Emberileg igazából egyáltalán nem ismertem, csak annyit tudtam, amennyit kívülről láttam. Idén aztán megtudtam, hogy kedves srác, normális ember, ahogy mindenki. Udvarias, tisztelettudó és nem intrikál.”

Bottas a Mercedesnél két futamgyőzelmet is szerzett idén, de a nyári szünet óta inkább küszködött, a durvább aszfaltú pályákon nem találta magát, nem tudta beállítani az autót. Egy évnyi tapasztalat és a 2018-ra szóló szerződéshosszabbítás birtokában bizakodva tekint a következő szezonra:

“A nyári szünet utáni hétvégéken, ahol a leginkább küszködtem – Spában, Szuzukában, Malajziában –, a pályákon durvább volt az aszfalt. De világosan látom, min kell még dolgoznom a vezetési stílusomat és az autó beállításait illetően. Egyértelműen nagyon sokat tanultam ezekből, biztos vagyok benne, hogy legközelebb már jobban teljesítek ezeken a helyszíneken.”

“A jövő évtől még többet várok. A küszködéseimből, Lewistól és az egész csapattól is nagyon sokat tanultam. Hiszem, hogy ha a télen keményen dolgozom, mindent kielemzek, akkor a csapat és az autó jobb ismeretével együtt minden jobb lehet.”