Hivatalos megerősítés még nincs, de nyílt titok, hogy a Sauber 2017 végén elbúcsúztatja Pascal Wehrleint, azt azonban nem tudni, mi lesz Marcus Ericssonnal.

A nyáron az új csapatfőnök, Frederic Vasseur által megújított ferraris motorszerződés kapcsán az olasz csapat lehetőleg mindkét neveltjét, Charles Leclerc-t és Antonio Giovinazzit is szeretné svájci csapat autóiban látni 2018-ban, a hinwili alakulat mögött álló tulajdonosi csoport ugyanakkor több szálon kötődik a svéd Ericssonhoz.

Vasseur-nek nincs könnyű dolga, de állítólag rábízták a döntést.

“Hamarosan meglesz a döntés. Tudjuk, hogy állunk, de nem ez a prioritás. Elég sok dolgunk van, de a pilótakérdést is rendezzük nemsokára. A határidő a (jövő tavaszi) barcelonai teszt előtti hét, de azért előbb döntünk. De nem kapkodunk, nem aggódom a pilótapiac miatt” – magyarázta a Motorsport.comnak.

“Folynak a megbeszélések a Ferrarival, szerintem egy pilóta jön tőlük. Lépésenként haladunk. Előbb jön egy pilóta, aztán megtárgyaljuk a másodikat.”

F1: Két tűz között a Sauber-főnök 1

A csapatfőnök utalt arra, hogy Ericsson helye nem garantált:

“Komoly pénzeket fektettek (a tulajdonosok) a Sauberbe, a csapat fejlődését pedig nem köthetjük egy versenyző fejlődéséhez. A versenyző a következő héten, de legkésőbb a következő szezonban várja az eredményeket, csapatként hosszú távon kell gondolkodni, két-hároméves projektről van szó, tehát nem könnyű összehangolni a dolgokat.”

“Marcus értéket jelent a csapat számára, bőven van F1-es tapasztalata és a viszonyunk is jó. De minden pilótával tárgyalunk, aztán hamarosan meghozom a döntést. Egyáltalán nem a pénz alapján döntünk majd. Hosszú távú terveink vannak a Sauberrel, a csapatot nem lehet egyszerű pénzügyi döntésekre építeni, ez nagy hiba lenne.”