Lewis Hamilton a múlt hétvégi Mexikói Nagydíjon megnyerte negyedik világbajnoki címét, beérve ezzel Alain Prostot és Sebastian Vettelt. A 32 éves pilóta mára a Forma-1 történetének egyik legeredményesebb versenyzője, 72 pole-jával abszolút csúcstartó, 62 futamgyőzelme pedig már több mint kétharmada Michael Schumacher 91-es csúcsának. A bajnoki címek terén még ketten állnak előtte, az ötszörös győztes Juan Manuel Fangio és a hétszeres bajnok Schumacher.

Az 1992-es világbajnok, Nigel Mansell szerint az utóbbi tekintetben is Hamilton lehet majd a csúcs:

“Lewis a legnagyobbak egyike. Én már évekkel ezelőtt megjósoltam, hogy Lewis minden rekordot megdönthet, mert tényleg ennyire jó. Ő lehet a legjobbak legjobbja. Szerintem eljuthat nyolc bajnoki címig” – állította az egykori Lotus-, Williams- és Ferrari-pilóta.

Hamilton az eredményei alapján esélyes lehet a lovagi címre is, Mansell szerint azt is megérdemelné a Mercedes versenyzője:

“Szerintem mindent megérdemel, amit csak megkaphat. Számomra Lewis egy üdítő jelenség. Átlépi a határokat, de rendes, sokszor félreértett srác. Szerintem minden lehető módon tisztelegni kell előtte.”

Egy másik angol világbajnok, az 1996-os győztes Damon Hill is a legnagyobbak közé sorolja honfitársát:

“Lewis Hamilton egyértelműen minden idők egyik legnagyobb, legtehetségesebb F1-es versenyzője. Az egyik leggyorsabb, ráadásul jól használta ki a lehetőségeit, amiért elismerést érdemel. Nagyon keveseket lehet hasonló szinten említeni. Talán a sokszoros bajnokokat, a legalább három címet nyerő pilótákat, vagy mondjuk édesapámat (a kétszeres világbajnok Graham Hillt – a szerk.), aki több kategóriában is a csúcsig jutott (ő az egyetlen, aki megszerezte a hármas koronát, azaz győzni tudott a Monacói Nagydíjon, a Le Mans-i 24 óráson és az Indy 500-on is). Na és persze az olyanokat, mint Juan Manuel Fangio, Michael Schumacher, Ayrton Senna és Alain Prost, csak ezeket a neveket említhetem.”