Miután a Force Indiá-s Sergio Perez és Esteban Ocon a szezon közepétől többször is incidensekbe keveredett – a két legsúlyosabb a bakui és a spái ütközés volt –, a csapat vezetése úgy döntött, az Olasz Nagydíjtól tilos az egymás elleni versenyzés, mindkét pilótának tartania kell magát a bokszutcából érkező utasításokhoz.

A páros azóta jól viselkedett, mostanra pedig a konstruktőri bajnokság 4. helyét is bebiztosította a silverstone-i alakulat – 2016 után dupláztak, méghozzá óriási pontelőnnyel, kiemelkedő eredmény! –, de a csapatigazgató, Otmar Szafnauer így sem biztos abban, hogy a “tét nélküli” utolsó két fordulóra eltörlik a tiltást.

“Ezt majd zárt ajtók mögött beszéljük meg, még van két hetünk a döntésre” – mondta a Mexikói Nagydíj után. “A nézők szempontjából valószínűleg jobb lenne, ha engednénk a versenyt, ugyanakkor az alkatrészek nem olcsók, és ha ütköznek, a következő futamra megint új darabok kellenek, ráadásul még lesz egy teszt is (a szezonzáró után). Szóval az összes szempontot mérlegelnünk kell.”