Lewis Hamilton a harmadik helyről indulhat a 2017-es Forma-1-es Mexikói Nagydíjon, Sebastian Vettel és Max Verstappen mögül. A brit szerint nehéz lesz előzni a futamon, mindössze a rajtnál és a bokszkiállások alatt tartja elképzelhetőnek a pozíciócseréket az élmezőnyben.

Hamilton szerint mindez a pálya karakterisztikájának, illetve az alacsony gumikopásnak köszönhető, hogy ritkán lesz lehetőség egy-egy előzésre a pályán.

„Azok a srácok remek munkát végeztek, nagyon gyorsak” – célzott Hamilton Vettelre és Verstappenre. „Mindent beleadtam, az utolsó kör egy pár tizeddel jobb lehetett volna, de így sem lettem volna versenyben a többiekkel. Az autó egyensúlya rendben volt, több tempó kellett volna.”

„A rajt az egyetlen hely, ahol előzhetek, de nem fogok felesleges kockázatot vállalni. Egyszerű egykiállásos stratégia lesz, nem lehet előzni. Egy nagy vonatozás lesz az egész, de ha jól rajtolok, vagy a bokszkiállásnál közel maradok a többiekhez… ki tudja, mi fog történni?” – találgatott a vb-éllovas, akit vasárnap bajnokká is avathatnak, ha az első 5 hely valamelyikén ér célba, függetlenül Sebastian Vettel eredményétől.