Az Amerikai Nagydíjon Max Verstappen megbüntetéséről döntő versenybírói bizottság exversenyző tagja, Mika Salo a héten elárulta, hogy a holland pilóta szurkolóitól halálos fenyegetéseket is kapott. Most itt egy újabb hír a témában: a Mexikói Nagydíj előtt a Force India versenyzője, Esteban Ocon arról számolt be, hogy csapattársa, Sergio Perez szurkolói jó ideje halálos fenyegetésekkel is bombázzák, amióta a szezon során többször is incidensekbe keveredtek a pályán.

“Barátságtalan fogadtatásra számítottam a héten a Twitter-üzenetek alapján, őrület volt, még halálos fenyegetések is voltak. De valójában nagyon is melegen fogadtak. Meglátjuk, így is marad-e. Remélem, hogy igen” – mondta csütörtökön Mexikóvárosban Ocon.

A kérdésre, hogy komolyan vette-e a fenyegetéseket, a fiatal francia elmondta, hogy a Perezzel történt első, bakui incidensük óta folyamatosan kapott halálos fenyegetéseket.

“Hát, közösségi médiás üzenetek, nem tudom, komolyan kell-e venni őket vagy nem. A legutóbbi asszem tegnap (szerdán) jött. De a Twitteren kívül, a való életben mindenki nagyon melegen fogadott, és a csapatnak is szurkolnak, nem csak Checónak. Nem jó dolog ilyen üzeneteket kapni, de egyelőre nincs gond, és remélem, hogy így is marad.”

Ocon védelmét ugyanakkor megnövelték Mexikóvárosban és a pilóta programját is átszervezték, azt maga a versenyző is megerősítette a Radio Monte Carlónak.

További halálos fenyegetések a Forma-1-ben 1

A Force India a páros belgiumi ütközése után megtiltotta az egymás elleni versenyzést, de utaltak arra, hogy az idény végén talán újra megengedik a dolgot. Oconnak egyelőre nem szóltak arról, hogy Mexikóban már szabad a pálya.

“Úgy gondolom, hogy miután bebiztosítottuk a 4. helyet és a Williamsnek már matematikailag sem lesz esélye megelőzni minket, újra versenyezhetünk egymás ellen. De szerintem nem ezen a hétvégén lesz.”

A Force India jelenleg 91 ponttal áll a Williams előtt, az utolsó három fordulón maximálisan 129 pontot gyűjthet egy csapat, ugyanakkor a grove-iak egész évben összesen 68 pontot gyűjtöttek, tehát csakis egészen extrém elméleti, gyakorlatilag kizárható esetben előzhetnék meg a 159 pontos silverstone-iakat.

A Force Indiá-sok házon belüli versenye ugyanakkor nyitott még: Perez 86 ponttal a 7. az egyéni bajnokságban, Ocon 13 pontos hátránnyal a 8.