Pierre Gasly az amerikai hétvége kihagyása után Mexikóban visszatérhetett a száguldó cirkuszba. A Toro Rosso fiatal versenyzője azonnal hátrányba került, öt hellyel hátrébb sorolják a vasárnapi futamon a vezérlőelektronika cseréje miatt.

Ez lesz az ötödik egység, melyet Gasly autójába beépítenek ebből az alkatrészből. Szintén kicserélik az energiatároló rendszert is, azonban ezért nem kap büntetést, mivel a megengedett negyedik kerül bele az autóba.

A francia valószínűleg még így is a McLarenek előtt fog elhelyezkedni a rajtrácson, ugyanis Fernando Alonso 20, Stoffel Vandoorne pedig 35 helyes rajtbüntetést kapott – egyelőre. A Honda szorgalmazta, hogy a számukra kevésbé előnyös mexikói pályán cseréljenek erőforráselemeket, és így frissebb motorral szállhassanak harcba a Brazil és Abu-Dzabi Nagydíjakon.

Alonso már a kilencedik belső égésű motort, a 11. turbót és a 10. hőenergia-visszanyelő rendszert (MGU-H) kezdi használni ezen a hétvégén.

Vandoorne teljes motorcserén esett át, a 10. belső égésű motort, a 12. turbót, a 12. MGU-H-t, a nyolcadik mozgási energia-visszanyelő rendszert (MGU-K) a hetedik energiatároló rendszert és a hetedik vezérlőelektronikát kezdi használni.