Wehrlein jelenleg a Sauber pilótája, de a Ferrari egyre erősebb támogatását élvező alakulat jövőre Charles Leclerc-t ülteti az egyik autójába. A másikért Marcus Ericsson és Antonio Giovinazzi verseng, a Mercedes-nevelt némettel nem számolnak.

Toto Wolff ugyan próbálja rábeszélni a Williamst arra, hogy a kora ellenére Wehrlein legyen Lance Stroll csapattársa jövőre, de a kék-fehérek inkább Robert Kubicát szeretnék leigazolni.

“Freddel és Totóval is szeretnék leülni beszélni a következő napokban” – mondta Wehrlein. “Mostanában nem kaptam új hírt, de talán ezen a hétvégén már lesz valami.”

“Beszéltem Freddel Japánban is, és azt mondta, van egy opció a számomra. Nem tudom, hogy ebben a Ferrarinak mekkora szerepe van.”

A Williams szeretné, ha legalább az egyik pilótája 25 év feletti lenne, ez a főszponzor Martini miatt lenne fontos. “Toto még tárgyal a Williamsszel. Sőt, igazából minden szóba jöhető csapattal tárgyal.”

“A Williams az ötödik helyért harcoló csapat, szóval előrelépés lenne számomra.” A Williamsnél a Red Bull által ejtett Danyiil Kvjat is bejelentkezett, az orosz mögött állók szerint a 25 éves pilótáról szóló feltétel “letárgyalható”.