A Red Bull kisebbik csapata, a Toro Rosso 2018-tól a Honda erőforrásaival versenyez, míg a faenzaiak helyét a McLaren vette át a Renault-nál. A nagycsapat jövőre is a franciák motorját használja, ám szeptemberben már felröppent, hogy a Renault a jövő év végén velük is szakítana, hogy 2019-től csak a gyári alakulatára és a McLarenre koncentráljon.

A Red Bull Racing főnöke, Christian Horner a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjújában arról beszélt, hogy egyelőre minden lehetőséget nyitva tartanak.

“Nos, 2019-re minden nyitott, még semmi sem dőlt el. Jövő tavasszal, kora nyáron döntünk majd.”

“A Renault mindig is nagyon fair volt hozzánk. Minden világbajnoki címet, minden futamot velük Renault-motorral nyertünk, méghozzá kliensként. Mindig is ügyeltek arra, hogy egyenlő bánásmódban részesüljünk, szóval bízunk benne, hogy ez ezután is így marad.”

“Nagyszerű, hogy a Honda maradt a Forma-1-ben és szuper, hogy a Toro Rosso lett a gyári csapatuk. A Red Bull szempontjából persze ez lehetőséget teremt a Honda fejlődésének figyelemmel követésére, mielőtt jövő tavasszal döntünk a motorról.”

Horner újra leszögezte, hogy nem tart attól, hogy a Renault-nál háttérbe szorulnak.

“A McLarennek nyilván meglesznek a mézeshetei a Renault-val. Fernando Alonso az ő pilótájuk volt, meg minden, de mi a magunk dolgára koncentrálunk. Mi csak fair elbánást várunk a Renault-tól. Persze a saját gyári csapatukat is igyekeznek felhozni, de bízunk a tisztességes hozzáállásukban, ahogy az eddigi években is tapasztaltuk – szép időkben, rosszabb időszakokban is mindig egyenlőséget biztosítottak.”