A múlt hétvégi Forma-1-es Amerikai Nagydíjon bemutatkozott Brendon Hartley Austinban a Toro Rossónak központilag kiosztott egyik tesztpilóta-rajtszámmal, a 39-essel versenyzett.

Miután a Red Bullnál úgy döntöttek, hogy az új-zélandi pilóta – Pierre Gasly mellett – marad a szezon végéig, Hartley végleges rajtszámot választott, a 28-ast.

2014 óta a szabályok szerint a pilóták teljes F1-es karrierjükre választanak számot 2-99 között, természetesen azok közül, amelyek még nem foglaltak. Az 1-es mindig az aktuális címvédőnek jár – bár nem kötelező azt használnia –, míg a 17-est a 2014-es Japán Nagydíjon szerzett sérüléseibe belehalt Jules Bianchi emlékére visszavonultatták.

A 28-ast legutóbb Will Stevens használta a 2015-ös szezonban a Caterhamnél, de a kétéves “foglalása” mostanra épp lejárt.

“Nagyon izgatottan várom Mexikót, a második Forma-1-es nagydíjamat! Eléggé mély víz volt az austini hétvége, sokat kellett tanulnom, de alig várom, hogy Mexikóban már kamatoztassam a leckéket. A mexikóvárosi pálya a nagy magasság miatt komoly kihívás a mérnököknek, elég nehéz belőni a leszorítóerőt, de versenyzői szempontból nagyszerű helyszín, én nagyon élvezem” – mondta Hartley, aki szeptember eljén a WEC-ben futamot nyert az Hermanos Rodriguez pályán a Porschével.