A Forma-1-es csapatok 2018-as felállása többségében rendeződött mostanra, csak a Sauberről, a Toro Rossóról és a Williamsről nem tudjuk pontosan, kik vezetnek majd náluk. A legérdekesebb kérdés természetesen az utolsó csapat, hiszen az idei évre visszahívott Felipe Massa helyére a grove-i csapatnak két jelöltje is van, a 2011-es, jobb karját megnyomorító ralibaleset után Forma-1-es visszatérésre készülő Robert Kubica, valamint az egykori Force India-versenyző, a Hungaroringen a beteg Massa helyére beugró Paul di Resta.

Massa úgy gondolja, egyikük sem lenne megfelelő.

“Fogalmam sincs, hogyan vezet” – mondta Kubicáról, akivel legutóbb a múlt héten tesztelt a Williams a Hungaroringen. “De hogy őszinte legyek, én nem lennék képes egy kézzel vezetni.”

“Egyszerűen elképzelhetetlen számomra, hogy bizonyos futamokon ne küszködjön ezekkel a mostani, fizikailag sokkal megterhelőbb autókkal. Igazán tisztelem, amit csinál, lenyűgöző, de nem hihető, hogy ne legyen bajban.”

Massa: Kubica bajban lesz! 1

A múlt heti teszten szintén egy napot vezető di Resta 2010-ben ugyan DTM-bajnoki címig jutott, de a Forma-1-ben semmi különöset nem mutatott 2011-13-ban, a Német Túraautó-bajnokságban azóta elért eredményei – 5., 8., 5., 11. – pedig nem valami fényesek.

“Szerintem nem ő a megfelelő pilóta a csapat számára, sem a fejlesztés, sem az eredmények gyűjtése szempontjából. Emellett meg azért a versenypályán sem remekel mostanában. De mindegy, nem akarok károgni, ez csak a saját véleményem” – figyelmeztetett a brazil veterán.

Massa azt mondja, ő mindent belead és bízik benne, hogy a Williamsnél látják, mennyit nyújthat a csapatnak, ugyanakkor arra is fel van készülve, hogy az idei lesz az utolsó Forma-1-es szezonja:

“Igen, de ebben már jó vagyok. Nem kesergek. Ahogy korábban is mondtam már, sokkal többet elértem, mint amiről álmodtam. Ha véget kell érnie, megfelelő az idő. Ha nem ér még véget, akkor talán vár még rám valami. Ahogy mondtam, nyugodt vagyok, a munkára koncentrálok. A frusztráción már rég túlléptem.”