Nem újdonság, hogy a Forma-1-es futamok körül mindig felbukkannak a hírességek, akiket vagy a filmvászonról vagy a sportpályákról ismerhetünk, a vasárnapi Amerikai Nagydíjon nem csak az egykori amerikai elnök Bill Clinton, hanem Usain Bolt is sztárvendég volt. A nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok futó indíthatta el a vasárnapi futamot. Mielőtt azonban ez megtörtént volna, a mezőny egyik legnagyobb showman-je, Lewis Hamilton autóztatta meg őt a Mercedes-AMG GT R-rel. Természetesen nem maradhatott el a masszív gumiégetés sem – a közönség örömére.

“Nem tudom elmondani, mit éreztem. Erre nem annyira voltam felkészülve. Nagyon jó volt a végén a gumiégetés, azt élveztem, de a többi inkább ijesztő volt. Kicsit még sikítottam is. Elég stresszes volt, azt hittem, meghalok!” – nyilatkozta Bolt, amikor kiszállt a zöld sportkocsiból. Hamilton nem aprózta el, saját bevallása szerint is a határon autózott annak érdekében, hogy örök emlék maradjon a sportolónak ez a kör. Usian Bolt az élményért cserébe egy pár cipőt vitt ajándékba Hamiltonnak, aztán majdnem a komplett mezőnnyel fotózkodott.

Bolt: Elég stresszes volt, azt hittem, meghalok 1
Bolt: Elég stresszes volt, azt hittem, meghalok 2

Bolt: Elég stresszes volt, azt hittem, meghalok

Bolt: Elég stresszes volt, azt hittem, meghalok

Bolt: Elég stresszes volt, azt hittem, meghalok 5
Bolt: Elég stresszes volt, azt hittem, meghalok 6
Fotó megosztása:

Az AMG GT R igazi csúcsgép (részletes tesztünk itt olvasható), a 4 literes V8-as turbómotor 585 lóerőt teljesít, mellé pedig 700 Nm nyomatéka akad, ami bőségesen elég arra, hogy pillanatok alatt füstté váljanak a hátsó kerekek. Álló helyzetből 3,6 másodperc alatt gyorsul 100-as tempóra, a végsebessége pedig 318 km/óra.