Az ifjonc Lance Stroll helye biztos, de a Williams másik, jelenleg Felipe Massa által elfoglalt ülésének sorss még nem dőlt el. A két legfőbb esélyes, Robert Kubica és Paul di Resta múlt hét kedden és szerdán a Hungaroringen járt, ahol mindketten körözhettek a csapat 2014-es modelljével. Mindketten tevékenynek és sűrűnek írták le saját tesztnapjukat, mely segíthet a Williams döntésében.

A kiszivárgott információk szerint Kubica pozitív meglepetést okozott a grove-i istálló számára, gyorsabb volt di Restánál, és állítólag már eldőlt, hogy ő kapja Massa helyét, de a technikai főnök Paddy Lowe állítása szerint nyitott a jövő évi ülés sorsa. „A pilótakérdés még nyitott, beleértve Felipét [Massa] is, emellett számos más versenyző is a látókörünkben van, akivel nem teszteltünk.”

„Robert esetében egyértelmű, hogy egy utat jár be, hogy rájöjjön, képes-e azon a szinten vezetni, mint régen. Mi pedig vele tartunk, és meglátjuk, mire jutunk. Ezért teszteltünk vele kétszer is” – mondta Lowe.

„Paul pedig a tartalékpilótánk jó pár éve, és nem sok vezetési lehetőséget kapott. Számos okból kifolyólag ez az utolsó lehetőségünk, hogy menjünk ezzel az autóval, így jó lépés volt autóba ültetni őt is” – nyilatkozta di Restával kapcsolatban a Williams szakembere.

Lowe azt is elmondta, hogy a sauberes Pascal Wehrlein is versenyben van az ülésért. „Egy olyan srácot, mint Pascal, nem szükséges autóba ültetni, hisz minden héten autóban ül. A legfontosabb, hogy olyan pilótapárost válasszunk, akikkel a legjobb teljesítményt érhetjük el 2018-ban.”

Wehrlein szerződtetését hátráltathatja, hogy a Williams főszponzora, a Martini egy idősebb pilótát szeretne reklámozási szempontjai miatt, azonban Lowe szerint ez is megoldható. „Ha ilyen előfordul, a Martini biztosan megérti, hogy a versenyképességi szempontok miatti választás fontosabb, mint a reklámcélok.”

Mindezek alapján négyen is eséllyel pályáznak a Williams 2018-as ülésére. A kérdés az, hogy mikor derül ki a második pilóta kiléte.