Felipe Massa 2008-ban az utolsó kanyarig tartó küzdelemben maradt alul az akkor első világbajnoki címét megszerző Lewis Hamiltonnal szemben, majd 2011-ben állandóan ütköztek, ha kellett, ha nem, azaz nem nevezhetők a legjobb barátoknak, most viszont, amikor az angol a negyedik siker kapujában áll, a brazil veterán komoly dicsérettel illette a Mercedes pilótáját.

“Lewis egyértelműen a Forma-1 történetének egyik legjobb versenyzője. Egy szinten van Michael Schumacherrel és Ayrton Sennával” – mondta a Kölner Expressnek a 36 éves Massa, akinek Hamiltonhoz hasonlóan Senna volt a bálványa, Michael Schumacher pedig mentorként vette szárnyai alá a Ferrarinál 2006-ban.

A hétvégén a közös, 2007-es mclarenes szezonban nem épp puszipajtás Fernando Alonso is azt mondta, itt van már az ideje, hogy Hamilton négyszeres bajnok legyen, ha már Vettel is eljutott addig, és az angol későbbi csapattársa, Jenson Button szerint is megérdemelt lesz a siker:

“Teljesen megérdemli majd. Igen, a Ferrarinak voltak idén gondjai, hibáztak párszor, szóval kár, hogy Vettel így járt, de Lewis évek óta nagyszerűen versenyez” – idézte a francia L’Equipe a 2009-es világbajnokot.

Bár reálisan még nincs sok esélye rá, a Vettel előtt 59 ponttal vezető Hamilton akár már a mai Amerikai Nagydíjon megnyerheti a negyedik címét – a futam magyar idő szerint 21 órakor kezdődik.