Miután a Renault-nak sikerült 2018 előtt megszereznie Carlos Sainzot, a csapatnak Malajziában bemutatkozott Pierre Gasly pedig a hétvégén visszatért a japán Super Formula szezonzárójára, hogy megküzdjön a bajnoki címért, a Toro Rosso visszahívta Danyiil Kvjatot, hogy a frissen megszerzett Brendon Hartley mellett vezessen az Amerikai Nagydíjon.

Kvjat Austinban természetesen nem kerülhette el a félreállítás témáját, a kérdésre, hogy feldühítette-e, hogy Szingapúr után kispadra ültették, így felelt:

“Hát, nem örültem. De amúgy igazából nem volt ez olyan rossz dolog, visszatekintve, hogyan alakultak a csapat hétvégéi, annyira nem bánom, hogy kihagytam azt a két futamot, de azért az ember mindig szeretne versenyezni, hát nem?”

“Zárt ajtók mögött majd megtárgyaljuk a dolgokat, meglátjuk, mit hoz a jövő. Úgy gondolom, megérdemlem, hogy tisztán lássak, együtt majd kitaláljuk.”

Kvjat elárulta, hogy bár még két évig szerződése van a Red Bull-lal, semmi nem garantálja, hogy Austin után is a Forma-1-ben vezet, hiszen Gasly és Hartley is elérhető a szezon utolsó futamaira.

“Én csak végzem a dolgomat, ha jól tudom, még két évig él a szerződésem a Red Bull-lal. Amíg él a szerződésem, végzem a dolgomat a legjobb tudásom szerint, aztán ha vannak más lehetőségek, megtárgyaljuk, hogy mi lenne a legjobb a jövőt illetően.”

A kérdésre, hogy szerinte tisztességesen bánt-e vele a Red Bull, így válaszolt:

“Erről nem szeretnék beszélni most, ez nem segítene abban, hogy erre a hétvégére koncentráljak. Most csakis ez számít és nem akarok azzal foglalkozni, mi tisztességes, mi nem. Megvan a dolgom, itt az autó, újra van motivációm, igyekszem a legtöbbet kihozni a lehetőségből és magamból. Úgy érzem, mindig is nagy potenciál volt bennem, amit azonban idén nem aknáztam ki, de van még esélyem helyrehozni a dolgokat.”