A tavaly év végén visszavonult Jenson Button most jelentette meg Life to the Limit című önéletrajzi könyvét, amelyben egyebek mellett azt is leírta, milyen kevésen múlott, hogy 2009-ben ne lehessen világbajnok.

A Honda 2008 végén két pocsék év után úgy döntött, kiszáll a Forma-1-ből, így az addig náluk vezető Rubens Barrichello és Jenson Button látszólag munka nélkül maradt. Button azt írja, a Red Bullhoz előléptetett Sebastian Vettel helyére is szerződhetett volna a Toro Rossóhoz 2009-re:

“Az egyik opcióm az volt, hogy a Toro Rossóhoz megyek. Imádtam a csapatot, nagyszerű a hozzáállásuk, az ottani atmoszféra, de azt is tudtam, hogy ott esélyem sem lenne a dobogó közelébe jutni. Emellett ráadásul szponzori pénzeket is vártak volna tőlem, ami végtelenül taszító volt.”

Button végül nem ment sehova, és nagyon jól tette, hiszen az addigi csapatfőnök, Ross Brawn vezetése alatt újjászervezték a csapatot, az utolsó pillanatban megszerzett Mercedes-motorral pedig a mezőny leggyorsabb autójával álltak elő, az angol pilóta egyéniben, az alakulat a konstruktőri versenyben is az első helyen zárt végül.