A múlt hétvégén lezárult a Forma-3-as Európa-bajnokság 2017-es szezonja, amelyet a McLaren neveltje, Lando Norris gyakorlatilag újoncként – tavaly a szezonzáró hétvégén mutatkozott be – nyert meg.

A mezőnyben ott volt a szintén újonc Mick Schumacher is, de a hétszeres világbajnok legenda, Michael Schumacher fia egyelőre finoman szólva sem remekelt, az év folyamán egy szál dobogós eredményt ért el az öt éve zsinórban bajnok Prema-csapat pilótájaként, összesítésben a 12. helyen zárt.

A kis Schumi a gokartos sikerek után 2015-ben kezdett formaautós karriert, első évében a német Forma-4-ben, a másodikban a német és az olasz F4-es bajnokságban is vezetett, nem is rosszul, mindkét szériában a 2. lett, mielőtt aztán idén feljebb lépett a Forma-3-ba.

Schumacher fia csak álmodhat a Forma-1-ről 1

Az idei Belga Nagydíjon beülhetett édesapja régi Benettonjába

Hiába öregebb az idei győztes Norrisnál, aki jövőre már a Forma-2-ben folytatja, nem mellesleg a McLaren tartalékosa lehet, Schumacher egyelőre inkább csak álmodhat az F1-ről, valószínűleg 2018-ban is marad a Forma-3-ban.

“Akkor jön a következő szint, ha készen állok. Előbb bizonyítanom kell” – ismerte el. “A jelenlegi helyzetben nem lenne másnak értelme.”

A Norrisszal való összehasonlításra így reagált: “Én csak önmagamra koncentrálok, nem foglalkozom más versenyzőkkel. Mindenki a maga módján fejlődik, ezt nem lehet összehasonlítani. Lépésenként haladok, igyekszem a lehető legjobban felkészülni a jövőre. Igen, a célom továbbra is a Forma-1. Én elégedett vagyok az idei évvel.”