Lewis Hamilton a 2017-es nyári szünetre 14 pontos hátránnyal ment, de a visszatérés óta ezt – a Ferrari balszerencséjének is köszönhetően – 59 pontos előnnyé változtatta, a hétvégi Forma-1-es Amerikai Nagydíjon már arra is esélye lesz, hogy behúzza negyedik világbajnoki címét.

Csapatfőnöke, Toto Wolff nem győzi dicsérni az idén eddig tíz pole-t és nyolc futamgyőzelmet szerző angolt:

“Lewis ragyogóan versenyzett idén, a nyári szünet óta pedig egészen új szintre lépett. Lenyűgöző volt látni, ahogy mindent kihoz az autóból, és ahogy a csapattal együttműködve megoldotta a problémákat, hogy még tovább javuljon.”

“Valtterinek kicsit nehezebb időszaka volt, de az erős szuzukai hétvégével bizonyította a munkamorálját. Erre építhet az utolsó négy fordulóban.”

Wolff a teljes csapat idei munkáját is méltatta – nem csoda, a negyedik konstruktőri cím már a szezon közepe óta a “zsebükben” volt:

“A csapat elképesztően magas szinten dolgozik minden területen, és folyamatos a javulás. Az elmúlt három szezonban megszállottan odafigyeltünk a részletekre, és az idény folyamán végig jó ütemben tudtuk fejleszteni az autót. Mindig is kulcsfontosságú volt számunkra a folyamatos fejlődés, függetlenül az elért eredményektől, ennek a gyümölcseit élvezzük most.”