Mivel az eredetileg 2018-ra kölcsönadott Carlos Sainz már a hétvégi Amerikai Nagydíjon átül a Renault-hoz, a Toro Rossónál Malajziában Danyiil Kvjat helyén bemutatkozott Pierre Gasly pedig a japán Super Formula szezonzáróján száll harcba a bajnoki címért, a Red Bull kiscsapatának a visszahívott Kvjat mellé kellett még egy pilótát kerítenie.

A választásuk egykori neveltjükre, az elmúlt években a Porsche színeiben hosszú távú világbajnoki címet szerző, Le Mans-győztes Brendon Hartley-ra esett, a 27 éves új-zélandi hét év kivárás után Austinban valóra válthatja álmát, Forma-1-es versenyen indul.

A Forma-1-ben a versenyzők 2014 óta állandó rajtszámot választanak maguknak 2-99 között, Hartley az Amerikai Nagydíjon a 39-essel lép majd pályára.

Mivel a Porsche a szezon végén kivonul a hosszútávú világbajnokságból (WEC), az új-zélandi pilóta kiváló lehetőséget kap Amerikában, hogy új irányt szabjon a karrierjének, és ha hinni lehet a híreknek, Red Bullnál is úgy gondolkodnak, hogy jó bemutatkozás esetén további hétvégéken autóba ültetik őt, méghozzá Gasly mellett, Kvjat újbóli, valószínűleg végleges ejtésével.