Az amerikai Liberty Media idén januárban vette át a Forma-1 irányítását, és első dolguk volt, hogy letegyék a sportágat három és fél évtizeden át vezető Bernie Ecclestone-t. A “nyugalmazott elnökké” lefokozott angol üzletember helyét egy triumvirátus, Chase Carey vezérigazgató, Sean Bratches gazdasági és marketingfőnök és Ross Brawn sportszakmai vezető vette át.

A 86 éves Ecclestone azóta csak öt futamon volt jelen – Bahreinben, Oroszországban, Spanyolországban, Monacóban és Ausztriában –, azt állítja, nem egészen a saját akaratából:

“Chase üzenetet küldött az egyik irodai lánynak, hogy közöljék velem, nincs túl sok irodájuk a pályákon, csak amennyit a szervezők biztosítanak. Szóval nem akarnak a versenyeken látni. Egyszerűbb lett volna, ha simán csak ezt mondják. Mindegy, eleget tettem a kívánságuknak” – panaszolta a Daily Mailnek.

Ecclestone elismerte, hogy nehezen éli meg az F1-től való elszakadást, de igyekszik továbblépni, például Londonból Svájcba költözött feleségével: “Igen, egy kicsit fájó, hogy már nincs közöm az F1-hez, de megszokom.”

A kisembernek azért volt pár “kedves” szava az új főnökökről:

“Ahogy látom, a Liberty eddig semmit sem csinált. Én szépen, csendben intéztem a dolgokat, ők viszont csak dumálnak. Például hat futamot akartam az USA-ban. Chase-nek megvoltak az elképzelései, hogy mit is fog majd csinálni, de most hogy már ő a főnök, nem olyan egyszerű a dolog, mint hitte. Sajnálom is.”