Sebastian Vettel az elmúlt három, a Ferrarinál töltött éve alatt többször is világossá tette, hogy jól érzi magát Kimi Räikkönen mellett, így amikor a Motorsport.comnak adott friss interjúban arról kérdezték, milyen csapattársat szeretne, ha rajta múlik, kiszámítható választ adott:

“Ezt nem a pilóta dönti el, és így is van jól, szóval nem foglalkozom ezzel. De nyilván sokkal könnyebbé teszi a helyzetet, ha olyannal dolgozhat az ember, akit tisztel. Az emberek gyakran túlbonyolítják a dolgokat, különösen a Forma-1-ben, szóval jó, ha olyannal dolgozhatok, aki nem intrikál, nem kavar, semmi ilyesmi. Ilyen tekintetben talán Kimi a legjobb csapattársam. Egyenes ember. De Daniellel (Ricciardo) is jól megvoltam (2014-ben).”

“Markkal (Webber) időnként voltak nézeteltéréseink. Ugyanakkor korban is messze álltunk egymástól, szóval eleve nem álltunk közel. Ez van.”

A kérdésre, hogy a 2015 óta a Ferrarinál elért eredményei elégedetté, boldoggá teszik-e, így felelt a német:

“Nagyon örülök és megtiszteltetésnek tartom, hogy a Ferrarinál versenyezhetek. Persze győzni akarok. De hogy a sikerek határozzák-e meg a boldogságomat? Valószínűleg nem. Az tesz boldoggá, ha az autóból kiszállva azt mondhatom, minden tőlem telhetőt megtettem, elégedett vagyok a teljesítményemmel.”

“Az is nagyon boldoggá tesz, ha látom, hogy a csapat mögöttem áll, hogy egy nagy csapatot alkotunk. És nyilván a versenyzésen kívül ott vannak az otthoni dolgok is.”