A Red Bull-os Max Verstappen egyértelműen a mezőny egyik legnagyobb tehetsége, és ha minden jól megy, leendő bajnoka, azonban a holland ifjonc úgy érezheti, hogy jelenlegi csapatánál nem tudja kiaknázni potenciálját, így 2019-re a Mercedeshez vagy a Ferrarihoz szerződhet.

Csapatfőnöke, Christian Horner szerint ez hiba lenne, hiszen jobb helyet nem is találhatna a Red Bullnál, ha türelmes, gyakorlatilag az övé lehet az alakulat:

“Szerintem ő is látja, milyen erős a csapat, mekkora a potenciál. Jól érzi magát itt. Ő a legfiatalabb futamgyőztes, a legfiatalabb kétszeres győztes, a legfiatalabb pontszerző. Lewis ráadásul eléggé otthon van a Mercedesnél, Seb pedig három évre aláírt a Ferrarival. A logikus az lenne, hogy ő maga köré építse a Red Bullt. Persze az már rajtunk múlik, hogy versenyképes autót is adjunk alá.”

Horner Verstappen számára meggyőző lehet, hogy az idei gyenge kezdés után mostanra sikerült odaérni a Mercedes és a Ferrari szintjére.

“Igen komolyan növeltük az autó teljesítményét, a fejlesztésben megvertük az ellenfeleket, most már erőből tudunk futamot nyerni. Csak tartanunk kell ezt az irányt.”

F1: A Red Bull-főnök Verstappennek adná a csapatot 1

A csapatfőnök úgy érzi, az idei hét kiesés nélkül Verstappen a bajnokság 3. helyén állhatna, már csak ezért is igen nagyra tartja, hogy a 20. születésnapját csak két hete ünneplő holland milyen éretten viselkedett idén.

“Az idei élmények csak megerősítették, és a pár héttel korábbi szingapúri és spái csalódások után csak még jobban tudta értékelni az olyan jó napokat, mint a malajziai győzelem. Idén annyi futamon volt fantasztikus, nagy eredményeket ígérő pozícióban, de volt négy műszaki problémája, mind a motor miatt. Ha megnézzük, hány pontot veszített, jelenleg erős harmadik lehetne a bajnokságban.”

“De minden elismerésem, amiért fiatal kora ellenére nem hagyta, hogy a frusztráció átvegye az irányítást, leszegte a fejét és ment előre. Mindig is mondtam, hogy amikor végre összejönnek a dolgok, akkor nagyon jól összejönnek majd, és pontosan ez is történt Malajziában. Nagyszerű, problémamentes versenyt futott. Elképesztő, hogy még alig 20 éves.”

“Csak nézzük meg, mennyien rajonganak érte. Az F1 egyik, ha nem legnépszerűbb versenyzője. Minden területen fejlődik. Olyan kevés formaautós tapasztalata van, hogy még most is minden egyes hétvégén tanul. A tapasztalatgyűjtést nem lehet megspórolni. A harmadik F1-es idénye végén jár, de máris elképesztő szinten van. Nagyon izgalmas, mit tartogat számára a jövő!”