Megszerezte pályafutása 61. futamgyőzelmét Lewis Hamilton, miután megnyerte a 2017-es Forma-1 Japán Nagydíjat. A britet megszorítani sem tudták a futamon, legfőbb ellenfele, Sebastian Vettel műszaki hiba miatt kiállt a versenyből. Így négy futammal a vége előtt a brit előnye 59 pontra nőtt a világbajnoki címért folytatott csatában.

Ezt mondta az első három helyezett a futam után, az interjút készítő Szato Takumának a dobogón:

Lewis Hamilton (1.):
Nagyon hálás vagyok, hogy ilyen sokan kijöttek a futamra és ennyien támogatnak minket. A pálya kiváló volt és a csapat is remek munkát végzett. Nem volt könnyű verseny, Max (Verstappen) remekül vezetett, megszorongatott.
A mai napon a Red Bullok nagyon gyorsnak tűntek, jó volt a versenytempójuk, de mégis sikerült magam mögött tartani őket. Párszor igen közel ért hozzám, különösen a végén a virtuális biztonsági autó idején, amikor hidegek voltak a gumijaim és a lekörözöttek is ott voltak, akkor nagyon közel volt.

Még álmodni sem mertem ilyen előnyről (59 pont), a Ferrari nagyon erős volt korábban. A csapatnak köszönhető ez, mert rendkívül megbízható az autónk, nagyon aprólékosan dolgoztak rajta. Nekik köszönhető, hogy elértük ezt az eredményt.

Az angol a dobogón rögtön kiszúrta Szato “blingjét” (bizsu, fuksz), azaz az Indy 500 idei megnyeréséréért kapott emlékgyűrűjét, még felpróbálásra is elkunyerálta:

Wow, micsoda fukszod van, honnan szerezted? Imádom, nekem is kell egy ilyen! Felpróbálhatom? Csak hogy megnézzem, milyen, megéri-e egy napon nekifutni. Menő!

F1: A lehűlő gumi okozott gondot Hamiltonnak, a “bizsura” ugrott 1

Max Verstappen (2.):
Nagyon jó nap volt újra. Suzuka kedves hozzám. Tavaly is jó eredményt értem el itt és mai is ígéretes volt a tempó. Az első etapon, a szuperlágyon küszködtem egy kicsit a bal első gumival, de amint váltottunk a lágy gumira, egyből sokkal versenyképesebb lettem. Közel voltam Lewishoz és az utolsó pár körön nagyon gyorsak voltunk, de itt nagyon nehéz előzni. Az utolsó két-három körben apait-anyait beleadtam, hogy behozzam a hátrányt. Végül így is nagyon jó napot zártunk.

Daniel Ricciardo (3.):
Ez az első dobogóm itt. Az volt a célom a hétvége előtt, hogy meglegyen az első dobogós eredményem itt, meg is van, úgyhogy nagyon jól érzem magam. Ez egy olyan pálya, ahol mindig is nagyon szerettem vezetni, az idei autóval pedig igazán élvezetes a dolog. A rajt után kissé szétszakadt a mezőny, így számomra nem volt annyira izgalmas a futam. A végén egy kicsit közeledett hozzám Valtteri (Bottas), egy kicsit megszorongatott. Ha jobban megszorongatott volna, úgy izgalmasabb lett volna, de azért így is élveztem.

F1: A lehűlő gumi okozott gondot Hamiltonnak, a “bizsura” ugrott 2