Nemrég röppent fel, hogy a Forma-1-es visszatérésre készülő Robert Kubica komoly esélyes a Williams ülésére 2018-ra, vele és a Magyar Nagydíjon a csapatnál beugrott tartalékossal, Paul di Restával tesztelni is fognak. A pletykák arról szóltak, hogy a csapat 2014-es autóját a Hungaroringen vezeti majd egy-egy napig a két pilóta október 17-18-án.

A Japán Nagydíjon a Williamsnél rákérdeztek a fentiekre, a technikai igazgató Paddy Lowe pedig megerősítette a teszt tényét, ám az időpontról csak annyit mondott, hogy “a következő hetekben” kerül rá sor.

“Így van, tesztelni fogunk ezzel a két pilótával. Arról nem adunk ki információt, hogy mit is csinálunk majd ezeken a teszteken, ez csak ránk tartozik. Emellett szeretném hangsúlyozni, hogy ez nem jelenti azt, hogy csak velük számolunk a jövő évre, jó néhány jelöltünk van.”

A 19 éves Lance Stroll helye jövőre is biztos a Williamsnél, a csapat Felipe Massa helyét adja valakinek, ha adja. A brazil veterán megtartása sem kizárt még, Kubica és di Resta mellett pedig a jelöltek között lehet a Mercedes-nevelt Pascal Wehrlein és a Renault-tól az év végén távozó Jolyon Palmer is.

F1: Hivatalos, Kubica a Hungaroringen tesztel 1