A múlt hétvégén robbant a bomba, amikor a szepangi paddockban elterjedt, hogy a pár nappal azelőtt még a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) egyik, az összes csapat 2018-as fejlesztéseit részletesen ismerő vezetője, Marcin Budkowski a Renault-hoz tart. A riválisok egyszerre hördültek fel, amiért a szakember mindössze három hónap után az egyik csapathoz kerül.

A Renault a múlt héten még hallgatott az ügyről, de pénteken Szuzukában hivatalosan is bejelentették az igazolást, Budkowski a kasztniért és fejlesztésekért felelős vezérigazgatóként csatlakozik a csapathoz.

“Nagyon sok pozitív változás zajlott a Renault Sportnál az elmúlt hónapokban, felgyorsítottuk Enstone növekedését és a motorgyár átszervezését. Ezzel párhuzamosan az idények egyre hosszabbak és intenzívebbek lesznek, világos volt, hogy a Renault Sport vezetését is meg kell erősíteni. A már jól bevált szakemberekre, Bob Bellre, Nick Chesterre és Rob White-ra támaszkodva Marcin feladata lesz Enstone további erősítése, hogy 2020-ra a Renault a Forma-1 élcsapatai közé érjen. Marcin érkezése nagyszerű hír, ami bizonyítja, hogy elkötelezettek vagyunk a céljaink elérését illetően” – mondta a Renault F1-es főnöke, Cyril Abiteboul.

F1: A Renault most kiakasztotta a mezőnyt 1

Marcin Budkowski

Budkowski decemberi munkába állása azért egyelőre legalábbis kétséges, a csapatok a Stratégiai Munkacsoport következő, november eleji ülésén igyekeznek majd meggyőzni az FIA-elnök Jean Todtot és a Forma-1-et irányító Chase Carey-t, hogy a három hónapos kényszerszabadság túl kevés, ne engedjék a szakembert ilyen hamar a Renault-hoz.