A Ferrari az elmúlt két versenyhétvégén csúnyán elhasalt, Szingapúrban a rajtnál esett ki az élről Sebastian Vettel és Kimi Räikkönen, míg Malajziában a német motorhiba miatt nem kvalifikált, a 20. helyről kellett rajtolnia, a finn autóját pedig a 2. rajkockából kellett letolni a verseny előtt, szintén az erőforrás meghibásodása miatt.

A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne hétfőn állítólag azt mondta, “dühös” a történtek miatt, a csapaton belül átszervezések lesznek. Szuzukában Vettelt is megkérdezték az elnök szavairól.

“Én is hallottam erről, de nem tőle, abban pedig nem vagyok biztos, hogy a sajtóban a megfelelő kontextusban jelent meg. De ami a pályán történik, az a pályán történik, nem hiszem, hogy a Szingapúrban történtekre bárhogyan is reagálni lehetne. Malajziában olyan probléma adódott, ami velem és Kimivel is kitolt. Ilyen esetben pedig normális, hogy igyekszünk felderíteni a dolgokat és személycserék is történnek. De ismerve a belső viszonyokat, elmondhatom, hogy nincs pánik, nincs terv nagy átszervezésre. Amennyire én tudom, nem lesz semmi nagy dolog” – mondta.

F1: Nem forgatják fel a Ferrarit 1

A Ferrarinál úgy vélik, Vettelnél is Räikkönennél is hasonló probléma lépett fel, amit azonosítottak és reményeik szerint javítottak is.

“Elég jól értjük a hibát, de igyekszünk teljesen átlátni a helyzetet. Csak pár napja történt a dolog, nemrég kerültek vissza az alkatrészek a gyárba, de én bízom benne, hogy nem jön elő újra.”

Räikkönen egyetértett: “Rájöttünk, mi romlott el, természetesen javítottuk. Természetesen nem garantált, hogy nem fordul elő megint, de erősen kétlem, hogy megismétlődne a dolog.”

F1: Nem forgatják fel a Ferrarit 2