A hét elején röppent fel, hogy a Williamsnél három, vagy még inkább két pilótára szűkítették le a 2018-as jelöltjeik listáját, azaz az idei évre visszahívott Felipe Massának valószínűleg búcsút intenek, hogy Robert Kubicát vagy Paul di Restát ültessék Lance Stroll mellé.

Úgy hírlik, hogy a 2010-es balesete után idén nyáron a Renault-nál három Forma-1-es tesztlehetőséget kapott Kubica október 12-én Silverstone-ban ismerkedne a Williams 2014-es autójával egy napot, majd a csapat október 17-18-án két napra a Hungaroringre küldené a tesztstábot, hogy ott a lengyel és a skót pilóta egy-egy napon bizonyíthassa, ő az érdemesebb a versenyzői szerződésre.

A tesztekről természetesen Felipe Massát is megkérdezték Szuzukában, de a brazil azt mondja, nem is tud a dologról, ha pedig igaz, szerinte akkor sem valami jó ötlet:

“Azt sem tudom, hogy egyáltalán igaz-e ez a teszt. De még ha tényleg tesztelnek is egy négyéves modellel, az akkor is teljesen más, nem sokat lehet belőle megtudni, szóval részemről nem jelent semmit” – kezdte.

“A Williamsnél 100 százalékosan tudják, hogy én mit nyújthatok a csapatnak. Szerintem sokat adhatok még, ahogy eddig is tettem. Szerintem van még bennem egy szezon, de nem én döntök, hanem a csapat. Nem is idegeskedem, egyszerűen próbálom kiélvezni a versenyeket, a maximumot hozni. Emellett természetesen tárgyalunk a jövő évről is” – magyarázta a 36 éves brazil.

Az F1-ben 2002-ben bemutatkozott, a Williams előtt a Saubernél, majd a Ferrarinál versenyző veterán azt mondta, határidő nincs a végső döntésre:

“Nem, nincs határidő, de azért számomra és a csapat szempontjából is jó lenne, ha a Brazil Nagydíj előtt már tudnánk, mi lesz. Meglátjuk, hogy lehetséges-e, remélem, hogy igen.”