A Williams-csapat még nem döntött a 2018-as pilótafelállásáról, pontosabban arról, kit is ültessenek a milliárdoscsemete Lance Stroll mellé.

Köztudott, hogy a névadó szponzor Martini kikötése szerint egyik pilótájuknak 25 évesnél öregebbnek kell lennie, ezért például Pascal Wehrleinnak nincs esélye, azonban az idei évre visszahívott Felipe Massa, az F1-es visszatérésre készülő Robert Kubica és a Magyar Nagydíjon a beteg Massát helyettesítő tartalékos, Paul di Resta mind képben volt eddig.

A brit Motorsport Magazin szerint mostanra leszűkült a kör, Massával szinte biztosan nem kívánnak hosszabbítani, a két jelölt Kubica és di Resta maradt.

A 2010 elején súlyos sérüléseket szenvedett lengyel képességeit persze még fel kellene mérni – eredetileg már a napokban teszteltek volna vele, de ezt a tervet Strollék keresztülhúzták.

A lap úgy tudja, a Williams most október közepére tervez újabb tesztet, melynek keretében Kubica előbb Silverstone-ban ismerkedne az autóval, majd a Hungaroringen végezne egynapos komoly tesztet, míg a másik nap di Restát mérnék fel, hogy végül összehasonlítsák a teljesítményüket a végső döntés előtt.

Kubica a nyár folyamán a Renault jóvoltából előbb két alkalommal is vezette a Lotus 2012-es modelljét, majd a Magyar Nagydíjat követően a csapat 2017-es autójával is lehúzott egy napot a Hungaroringi teszten. (Nyitóképünk, amelyen a lengyel jobb karjának szomorú állapota is jól látható, ott készült.)