A Mercedes egy új aerocsomaggal készült a 2017-es Forma-1-es Maláj Nagydíjra, amely eddig nem hozott időbeni javulást. Lewis Hamilton a szabadedzések után úgy döntött, visszavált a régebbi, ám gyorsabb változatra, míg Valtteri Bottas maradt az új fejlesztéseknél.

Hamilton végül megnyerte az időmérő edzést, míg Bottas héttizeddel lemaradva csak az ötödik helyen végzett, Kimi Räikkönen Ferrarija és a két Red Bull mögött.

„Utólag könnyű mondani, de ha újra mehetnék az időmérőn, akkor biztosan a másik csomaggal mennék” – nyilatkozta Bottas. „Át kell néznünk mindent, mik a valódi különbségek. A Q3-ban hatalmas volt a különbség.”

„Mindent kivizsgálunk, hogy megértsük, mi a helyzet az autóval. Rengeteg munka kell, hogy jól működjön az autó, néha jól sikerül, míg máskor nem. Ma utóbbi történt.”

Bottas kitért a versennyel kapcsolatos terveire is. Terve szerint az előtte lévő történéseket figyelné, mintsem Hamilton hátvédjeként próbálja akadályozni Sebastian Vettelt. „Reméljük, elég tempónk lesz, hogy előre tudjak figyelni, és ne csak az egyik, hanem mindkét Ferrarit meg tudjam verni. Meglátjuk, hogy sikerül” – zárt a finn.