A Mercedesnek jól fekvő Spa és Monza után a Ferrari és Sebastian Vettel számára fontos lett volna, hogy az inkább számukra kedvező Szingapúrban maximálisan kiaknázzák az előnyüket, azonban Vettel és Kimi Räikkönen már a verseny rajtjánál búcsúzott, miután egymással és a Red Bull-os Max Verstappennel ütköztek, míg Lewis Hamilton és Valtteri Bottas a harmadik sorból indulva az 1. és 3. helyen ért be. Vettel 3 pontos hátránya 28 pontra nőtt, míg a Ferrari immár több mint 100 ponttal van lemaradva a Mercedestől a konstruktőri bajnokságban.

A Scuderiát a hazai sajtó sem kímélte, az olasz lapok Vettelt hibáztatták a balesetért, a Ferrarit pedig gyakorlatilag el is temették idénre.

A schumacheri aranykorban a maranellói csapat technikai főnökeként, ma a Forma-1 sportszakmai vezetőjeként dolgozó Ross Brawn nem ért egyet a fentiekkel.

“Ilyesmi bármikor előfordulhat. Tipikus rajtbaleset” – nyilatkozta a német Sport Bildnek. “A világbajnokság egyáltalán nincs még lejátszva. Van még hat futam, Vettel és a Ferrari pedig olyan erős, hogy még mindig megnyerhetik a címet saját erőből.”

Brawn elismerte, hogy tetszik neki a Ferrari-Vettel páros, a schumacheri időkre emlékezteti, amit lát:

“Sebastian és a Ferrari elkerülhetetlenül a saját ferraris korszakomra emlékeztet. Sebastian nagyon emlékeztet Michaelre abban a tekintetben, ahogyan a csapat mellett áll és az egész részeként tekint magára. És ugyanazt a fegyelmezettséget, összpontosítást is látom nála, amivel azért dolgozik, hogy újra a csúcsra juttassa a Ferrarit.”

“Nem lesz könnyű Lewist megvernie, de ha sikerül, tényleg megdolgozott érte.”