Bár nagyon nehéz igazságot tenni, a versenybírók végül nem is próbálkoztak vele, inkább elkönyvelték egyszerű versenybalesetnek, a vasárnapi Forma-1-es Szingapúri Nagydíj rajtjánál történt ütközés egyik lehetséges értelmezése, hogy a hármas bukást Sebastian Vettel okozta azzal, hogy a gyengébb rajtját egy túl erőszakos keresztülvágással próbálta kompenzálni – a Ferrari-szendvicsbe került Max Verstappen természetesen ezen az állásponton is volt és van.

Mivel a Red Bull hollandja a Ferrari német versenyzőjét tartotta felelősnek, bocsánatkérést is várt tőle, de ilyenre nem került sor.

“Nem, nem kért bocsánatot. Valami olyasmit mondott csak, hogy visszatekintve másképp is csinálhattuk volna a dolgokat” – nyilatkozta, amikor arról kérdezték, a versenybírók meghallgatásán elnézést kért-e Vettel.

Verstappen újra elmondta, hogy nem is érti, miért vállalt ilyen kockázatot a német, hiszen a világbajnokságban igen szoros versenyben volt Lewis Hamiltonnal:

“Vettel a bajnoki címért küzd, nem kell ekkora kockázatot vállalni, amikor tudja, hogy Hamilton csak az 5. helyről rajtol. Ha Hamilton lett volna mellettem, egész másképp alakult volna. Egyszerűen nem értem, hogy történhet ilyesmi.”

Más kérdés, hogy régebben a Forma-1-ben amolyan íratlan szabály volt, hogy a szezon vége felé a bajnokságban már esélytelen pilóták (is) vigyáznak a címért még versenyben lévőkre, persze ezt már 2008-ban, az akkor még ifjonc Vettel sem tartotta be igazán, amikor a szezonzáró hajrájában ráelőzött Hamiltonra.