Lewis Hamilton igazi ajándékot kapott a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon, amikor az élről egyszerre esett ki a két Ferrari és a Red Bull-os Max Verstappen a rajtnál, hiszen az angol így a Mercedes egyik legesélytelenebb pályáján aratott győzelmet – zsinórban a harmadikat, miközben senki más nem nyert még egymás utáni futamokat –, amivel ráadásul 3-ról 28-ra növelte előnyét Sebastian Vettellel szemben a bajnokságban.

A negyedik bajnoki címre immár igen jó esélyekkel hajtó angol azt mondja, a nyári szünet óta lendületben van, ezért nem is akar változtatni semmin:

“Egyértelműen nem fogok változtatni semmin, ugyanis működik a dolog. Akármi is az, ami jó a hozzáállásomban, nincs okom változtatni. Tökéletes keveréke az agresszivitásnak és az óvatosságnak. Egyelőre működik a formula, szóval maradok ennél.”

“A nyári szünet előtt a Ferrari hihetetlenül erős volt Magyarországon. A Brit Nagydíjunk jól alakult, de fogalmam sem volt, mire számítsak a szünet után. Nem lehetett előre tudni. Mármint Szingapúr előtt tudtuk, hogy a Red Bull nagyon gyors lesz, a Ferrari erős lesz. Reménykedtünk, hogy azért versenyben leszünk, de a száraz körülmények között sehol sem voltunk. Szóval az, hogy a számunkra legrosszabb, vagy talán Monaco után a második legrosszabb pályán nyerni tudtunk, nagyszerű eredmény.”

“A cél az volt, hogy a szünet után minden futamon győzzek, szóval nagyon-nagyon elégedett vagyok az eredményekkel, és így is akarom folytatni.”

Hamilton a szingapúri diadallal 60. Forma-1-es futamgyőzelméig jutott, már Michael Schumacher 91-es rekordjának kétharmadánál tart. Vajon gondol arra, hogy a pole-ok után a győzelmek, esetleg a világbajnoki címek terén is ő lehet a legjobb?

“Úgy érzem, jobban vezetek, mint bármikor, versenyzőként a lehető legérettebbnek érzem magam, ami nagyszerű érzés. Ki tudja, hogy sikerül-e Michael Schumacher hét címe közelébe jutni? Nem célom a rekordok üldözése, de azért vannak a rekordok, hogy valaki megdöntse őket, szóval valamikor biztosan megteszi valaki. Hogy én leszek-e, azt nem tudom.”