A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj előtt bejelentették, hogy Sergio Perez 2018-ban is a Force India – vagyis inkább Force Racing – versenyzője lesz.

A mexikói pilóta tavaly hosszas alkudozás után hosszabbított a silverstone-i csapattal, és az idei tárgyalások sem mentek gyorsan – egyrészt a Perezt támogató mexikói szponzorok külön szerződései miatt, de talán az is benne volt, hogy a versenyző kivárt, látni akarta, hogyan alakul a pilótapiac, szerintünk Fernando Alonso esetleges távozása esetén lehetett volna a spanyol utódja a McLarennél.

Pereznek a Force India 2014-ben adott lehetőséget, miután a McLaren egy szezon után ejtette őt, azóta rendszeres pontszerzésekkel, időnként dobogós helyezésekkel hálálta meg ezt, igaz, idén az igen erős ifjonccal, Esteban Oconnal vívott házon belüli küzdelme komoly incidensekhez is vezetett.

“Sergio fontos szerepet játszott az elmúlt években elért sikereinkben. A 2014-es csatlakozása óta sokkal érettebbé vált, mostanra ő a mezőny egyik leggyorsabb és legegyenletesebben teljesítő versenyzője. Az eredmények magukért beszélnek, négy dobogójával ő a Force India történetének legsikeresebb pilótája. Esteban és Sergio párosa stabilitást jelent számunkra a jövő évre amellett, hogy ez a Forma-1 egyik legizgalmasabb összeállítása” – mondta a Force India tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya.

A 27 éves versenyző így nyilatkozott:

“Mindig is a Force Indiánál való maradás volt az elsődleges célom. Ez a csapat lehetőséget adott számomra, hogy bizonyítsam a tehetségemet, nagyon jól érzem magam itt. Büszke vagyok arra, amit eddig közösen elértünk és úgy gondolom, lesznek még jó eredmények. A csapat lenyűgöző munkát végzett az idei autóval, amivel megszilárdíthattunk pozíciónkat az F1 negyedik erejeként. Könnyű döntés volt a közös folytatás.”

Kapcsolódó címkék: F1 Force India Forma-1 Sergio Perez Sport