A Forma-1-be a sportág történetének első éjszakai futamaként 2008-ban bekerült Szingapúri Nagydíj versenyrendezési szerződése lejár, hosszabbítás pedig még nem született.

Az F1 éléről 2017 elején letett Bernie Ecclestone korábban már gyakorlatilag lemondott a délkelet-ázsiai városállamról, azonban a sportágat ma birtokló és irányító Liberty Media nagyon ragaszkodik a verseny megtartásához, jelezte Ecclestone utódja, Chase Carey:

“Még nem kötöttünk új szerződést, de pozitív tárgyalások folynak, a célunk egyértelműen az, hogy mindkét fél számára kedvező üzletet kössünk. Büszkék vagyunk erre a futamra, jó a viszonyunk, szeretnénk elérni, hogy hosszú távú partnerség alakuljon ki” – magyarázta Szingapúrban egy konferencián.

Az első rendezéskor 100 ezres nézőszámot felmutató, de azóta folyamatosan csökkenő jegyeladásokat produkáló Szingapúr feltételesen ugyan, de a 2019-es versenynaptárban is szerepel, a szomszédos Malajzia versenye viszont végleg búcsúzik idén, így már csak ezért is fontos a régióban legalább egy futamot.