A Ferrarinál Sebastian Vettel 2020-ig hosszabbított a múlt héten, a német másodhegedűseként alkalmazott Kimi Räikkönent viszont megint csak egy évre kötötték le. Daniel Ricciardo Red Bull-os szerződése 2018 végén lejár, és mivel az olasz származású ausztrált már korábban is hírbe hozták a maranellói csapattal, a napokban rákérdeztek nála, menne-e oda Vettel mellé 2019-re.

“Őszintén szólva nem gondolkodtam még ennyire előre, ami az ottani versenyzést illeti. De ha itt tartanának a tárgyalások egy csapattal, akkor első dolgom lenne erről megegyezni. Azonos technika, nem vállalok másodhegedűsi posztot” – mondta a brit Sky Sportsnak.

“Természetesen úgy látom, hogy az én helyzetemben az élen kellene küzdenem. Ha egy csapat azt mondaná, hogy szerződtetünk, de a másik pilóta koszorúslánya leszel, 100 százalék, hogy nem írok alá. Ezt már a tárgyalások elején tisztáznám.”

“De Seb elégedett a csapattársával, ez mindenki számára világos” – folytatta.

Ricciardo 2014-ben már volt egyszer Vettel csapattársa, akkor megverte a szétesettnek tűnő négyszeres világbajnokot, aki az év végén a Ferrarihoz való átigazolás mellett döntött.