A Force India versenyzői a múlt vasárnapi Belga Nagydíjon idén már sokadszorra keveredtek incidensbe, ezúttal a bakui ütközést játszották le fordítva, Sergio Perez szorította a falak újonc csapattársát, Esteban Ocont.

Az ütközés után a csapat vezetése jelezte, hogy ennyi volt, mostantól tilos lesz az egymás elleni versenyzés, a színfalak mögött pedig nagyon letolhatták mindkét pilótát. Monzában már szent volt a béke közöttük.

“Megkerestem Estebant a szobájában, beszélgettünk” – mondta Perez, aki szerint “nagyon jól” ment az eszmecsere. “Több pontot nem szórhatunk el. Előre tekintünk és biztos vagyok benne, hogy ilyesmi nem fordul elő többet. Most új viszony kezdődik. Nagyon bízom benne, hogy mostantól csapatként tudunk együtt dolgozni.”

Ocon, aki vasárnap a Twitteren még azt írta, csapattársa kétszer is megpróbálta megölni, mostanra maga is felelősséget vállalt a az elmúlt időszak történéseiért:

“Úgy gondolom, mindketten túlmentünk a határon. A csapat az első. Most vissza kell majd nyernünk a főnökeink bizalmát, hogy aztán megint engedjenek minket versenyezni” – magyarázta, hozzáéve, hogy készen áll bármilyen csapatutasítást végrehajtani.

Perez szintén vállalja, hogy követi a rádión érkező instrukciókat: “Kapunk majd utasításokat. Szerintem mindent megteszünk majd, hogy a csapat érdekeit a magunké elé helyezzük.”