A nyári szünet előtt a 2017-es Forma-1-es világbajnokság élén viszonylag szoros állás alakult ki, Sebastian Vettelt, Lewis Hamiltont és Valtteri Bottast egy futamgyőzelemnyi különbség fogta össze.

A múlt vasárnapi Belga Nagydíj eredménye átalakította a képet: a győztes Hamilton mindössze 7 pontra közelítette meg az éllovas, Spában 2. Vettelt, Bottas viszont csak az 5. volt, így a ferraris némethez mért hátránya 41 pontra nőtt.

A Mercedes csapatelnöke, Niki Lauda szerint itt az idő, hogy a Ferrarihoz hasonlóan egypilótás hozzáállásban versenyezzenek tovább, Bottast Hamilton segítésére osszák be.

“A pontok elszórását abba kell hagynunk. Én fél ponttal is voltam világbajnok (1984-ben), szóval pontosan tudom, hogy a végén mennyit számít minden egyes pontocska. Azt is pontosan tudom, mit kell tennünk: Bottasnak nem volt erős hétvégéje Spában, szóval egyértelmű, hogy Lewisnak van jobb esélye a bajnoki címre. Ha Lewis nem adta volna Valtterinek azt a három pontot a Magyar Nagydíjon, mindössze négy pontra lenne Vetteltől” – magyarázta a háromszoros világbajnok osztrák.

Bottas persze nem szeretne még másodhegedűssé válni, a Belga Nagydíj után arról beszélt, egyelőre ő is versenyben van a bajnoki címért.