Bár a szabadedzések alapján Kimi Räikkönen a Forma-1-es Belga Nagydíj egyik favoritjának tűnt, azonban a kvalifikáció nem ment jól a finnek, ugyanis kezdettől fogva a hátsó kerekek vibrációjára panaszkodott, nem tudott mindent beleadva vezetni.

A Q3 végén a négyszeres spái győztes egy egész jó kört kezdett, de egy hiba után feladta, majd az addig lassabb csapatárs Sebastian Vettelt segítette szélárnyékos húzással. Räikkönen végül a 4., a német a 2. lett.

Az olasz csapattal a hét közepén szerződést hosszabbított veterán az időmérő után sietett leszögezni, hogy nem csapatutasításra, másodhegedűsként dolgozott Vettel alá.

“Ne keverjenek valami hülye sztorit! Hibáztam, már visszafelé tartottam. Ha segíthetem a csapatot, megteszem. Nekem semmibe sem került, mert már a bokszutcába mentem. Tudtam, hogy mögöttem érkezik, szóval gyorsítottam és igyekeztem segíteni neki az egyenesen. Ilyen egyszerű” – mondta az újságíróknak.

Vettel is megerősítette, hogy a Williamsszel és a McLarennel ellentétben náluk nem tervezték előre a húzást:

“Természetesen teljes mért körre készült, de miután hibázott, és látta a tükörben a vörös autót, úgy volt vele, hogy meghúzom, ami igazán rendes volt tőle, sokat segített. Nem volt betervezve. Láttam korábban, hogy más csapatok ügyeskedtek ezzel, de elég nehéz tervezni az ilyesmit, szóval inkább nem erőltetjük. Szerintem egészen spontán volt.”