A Forma-1-es Belga Nagydíj versenybírói 10 ezer eurós (3,05 millió Ft) pénzbírsággal sújtották a Williams-csapatot a gumiszabályok megszegése miatt.

A szabályok szerint a pilóták a hétvégére rendelkezésre álló 13 szett közül az egyiket kizárólag az első szabadedzés első felében használhatják, majd vissza kell azt szolgáltatni – a rendelkezés célja, hogy az autók gumispórolás miatt ne vesztegeljenek a garázsban a nap kezdetén.

A Belga Nagydíj első edzésén az időt a Felipe Massa balesete miatt elrendelt megszakítás miatt még meg is toldották 9 perccel, azonban a Williamsnek ez sem volt elég, a visszaszolgáltatandó szett később még két etapra is felkerült Lance Stroll autójára a gyakorlás második felében.

A versenybírók elfogadták, hogy a csapatnál nem szándékos visszaélés történt, egyszerűen figyelmetlenség miatt hibáztak, de a büntetést nem engedték el, miután a Williamsnél nem először volt gond a gumik kezelésével.

A stewardok a 2015-ös Belga Nagydíjra utaltak, amikor a csapat a versenyen Valtteri Bottas autójára három közepes keverékű abroncs mellé egy lágyat szerelt fel, ami szigorúan tilos.