A Renault továbbra is csak a harmadik a Forma-1-es motorok erősorrendjében, és az idei évben már nem is készülnek nagy fejlesztési csomaggal, ugyanakkor a motorfőnök Remi Taffin elmondta, hogy a nyári szünet utáni két hétvégére egy-egy frissítést visznek. Szükség is lesz rájuk, hiszen Spában és Monzában is fontos a motorerő.

“Szoftver- és hardverfrissítést viszünk Spába és Monzába. Monzát olyan mércének tekintjük, ahol világos képet kaphatunk a motorok erősorrendjéről. A top10-es eredmények jónak számítanak majd, hiszen a következő két helyszínen igen fontos a teljesítmény. Monza után is jönnek még újdonságok, amiknek szerepe lehet a 2017-es végeredményben” – magyarázta a szakember.

Taffin a nyári szünetet megelőző jó (időmérős) eredmények alapján úgy véli, a Renault Spában is jól szerepelhet.

“Benne van a jó eredmény. Az elmúlt pár futamon jól ment az autónk, azért nem látom akadályát, hogy Spában is folytatódjon a trend. Az erőforrás tekintetében megterhelő lesz a pálya, hiszen a kör 67 százalékán padlógázon mennek az autók. De a versenyzőink jól vezetnek, a kasztnink jól szerepel és a motorunk is fejlődik, azaz minden a jó irányba halad.”

A Renault-csapat jelenleg a konstruktőri bajnokság 8. helyén áll, részben annak is köszönhetően, hogy Nico Hülkenberggel ellentétben Jolyon Palmer nem hoz pontokat.