A Forma-1-be a Red Bull csodagyerekeként bekerült Max Verstappent ugyan szívesen vinné valamikor a Mercedes és a Ferrari is, de 2019-ig elvileg szerződése van. A holland ifjonc az átigazolásokat illető találgatásokra eddig úgy reagált, hogy kitart a Red Bull mellett, velük szeretne világbajnok lenni, azonban egy friss nyilatkozatban újra utalt arra is, hogy a türelme nem végtelen:

“Mindig is azt mondtam, hogy nincs okom távozni, ha versenyképes az autóm. Egyelőre nem ott vagyunk, ahol szeretném, de ez nem jelenti azt, hogy fel kell adni a reményt. Dolgozni kell. De két-három előrelépés nélküli év után már más lehet a helyzet. Keményen dolgozunk, de majd meglátjuk, mi lesz a jövő év után.”

Verstappen a Belga Nagydíjtól és az idei szezon második felétől már nem vár túl sokat, az élen a Ferrari és a Mercedes közötti küzdelemre számít, egyszer az egyik, máskor a másik csapat előnyével.

“Úgy gondolom, hogy komolyabb egyenesek nélküli pályákon viszonylag közel vagyunk (a Mercedeshez és a Ferrarihoz), három-négytized a hátrányunk, de amint akad egy-két egyenes, máris messzebb vagyunk. Nem tudom, mire számítsak a következő futamokon, de az biztos, hogy nehéz lesz velük tartani a lépést. Úgy gondolom, hogy Spában megint erős lesz a Mercedes, hiszen a motorjuk továbbra is a mezőny legjobbja, de szoros lesz.”

“Fejlesztünk, de a többiek is, szóval nekünk jobban kell csinálnunk náluk. A motor irányából nem számíthatunk sokra, nem úgy, mint a többi csapat, így az autóval egyértelműen a jó irányba kell mennünk.”