Bár a Red Bull csúnyán elmaradt a szezon előtti elvárásoktól, azaz messze nem tudták olyan jól kihasználni a 2017-e nagy szabályváltozásokat, mint a Mercedes és a Ferrari, a csapat a teljesítmény terén lassan azért felzárkózott a két élmenőhöz.

A ponthátrány mostanra behozhatatlan (173 pontos lemaradás a Mercedeshez és 134 a Ferrarihoz képest), de a csapatfőnök Christian Horner szerint az idény második felében már képesek lesznek tartani a lépést a Ferrarival, a cél, hogy a maradék kilenc futamon több pontot szerezzenek az olaszoknál.

“Ami a bajnokságot illeti, a Mercedeshez és a Ferrarihoz viszonyított hátrányunknak már nem tudjuk lefaragni. De azt szeretném, ha legalább a szezon második felében több pontot hoznánk a Ferrarinál. Kemény, de reális cél, hogy az év végéig néhány futamon a dobogóért, az első helyekért küzdjünk.”

A Red Bull tulajdonképpen a tavalyi évet szeretné ismételni, hiszen 2016 első felében – ha az ideinél kisebb lemaradással is – a Ferrari mögött jártak, de a nyári szünet után már folyamatosan több pontot gyűjtöttek az olaszoknál (a kezdeti kisebb hátrányból következően így az idény második felében már eléjük is álltak a bajnokságban).