2012 óta az austini Circuit of The Americas pályán újra van Forma-1-es Amerikai Nagydíj, de a korábbi F1-vezér Bernie Ecclestone-hoz hasonlóan a sportágat idén januárban felvásárolt amerikai Liberty Media is határozottan szeretne újabb USA-beli futamo(ka)t.

Az elmúlt években New York, Miami, Los Angeles és Las Vegas is felmerült lehetséges helyszínként, de az F1-vezér Chase Carey azt mondja, még nem dőlt el, hova is viszik a száguldó cirkuszt.

“Hagyományosan négy helyet szoktunk említeni, New Yorkot, Miamit, Los Angelest és Las Vegast. De ezek csak példák, és nem is szeretnénk publikusan elkötelezni magunkat mellettük. Mindegyik helyről van érdeklődés, de nem fogjuk a nyilvánosságot kihasználva kijátszani őket egymás ellen” – magyarázta.

“A megfelelő platformot, megfelelő partnereket keressük és a megfelelő lehetőséget keressük, hogy a megfelelő helyen a lehető legjobb, az embereket megragadni képes rendezvényt hozhassuk tető alá. Nem egyszerűen üzletet akarunk kötni, igazi partnert keresünk ehhez.”