Max Verstappen már Forma-1-es bemutatkozása előtt kiszemelte a Mercedes, és az elmúlt években a Ferrarival is többször hírbe hozták a 19 éves hollandot, aki idén kiábrándító idényt tölt a Red Bullnál.

Szerződése 2019 végéig szól az energiaital-gyártóval, de csapatfőnök Christian Horner bízik benne, hogy Verstappen nem fog lelépni, a riválisok csábításának ellenállva Red Bull-pilóta marad majd.

“Szerintem nem megy el, úgy gondolom, ő is látja, mi történik. Türelmetlen, mint minden fiatal, de elég tárgyilagos ahhoz, hogy tudja, jönnek a fejlesztések. Az idényeleji formához képest sokat fejlődtünk, töretlen volt a javulás azóta, hogy sikerült kijavítanunk a (szélcsatornás) korrelációs problémákat. Nagyon komoly fejlődést produkáltunk” – mondta.

“Ami a szerződéshosszabbítást illeti, a papíron szereplő dolgok mindkét fél érdekeit kell hogy tükrözzék. Egyelőre nincs értelme Max jelenlegi szerződésének meghosszabbításáról beszélni, ugyanis elsősorban rajtunk múlik, hogy versenyképes, győzelemre alkalmas autót adjunk alá. Meggyőződésem, hogy ha sikerül, Max nem szeretne más csapathoz menni” – szögezte le Horner.