Kimi Räikkönennek Sebastian Vettelhez hasonlóan az év végén lejár a szerződése a Ferrarinál, de míg a német esetében csak az aláírást várja az új kontraktus, a 37 éves finn helyzete azért nem ennyire erős.

Eredményei jócskán elmaradtak eddig Vettelétől, ugyanakkor időnként még mindig megvillan, a Hungaroringen pedig tökéletes másodhegedűsként biztosította be a Ferrari kettős győzelmét.

A Ferrari eddigi utolsó világbajnoka bízik magában, úgy érzi, van még helye a pályán:

“Ha tisztán az eredményeket nézzük, nem volt valami jó a szezonom első fele. Ugyanakkor viszont egyes versenyeken nagyon elégedettek lehettünk, máshol kevésbé, ez látszik az eredményeken is. Én nyilván nem vagyok elégedett az eredményeimmel, futamokat akarok nyerni, mindig ott akarok lenni az élen. Idén legtöbbször nem ez volt a helyzet, de azt is tudom, mikor mennek jól a dolgok.”

“Ami a versenyzést illeti, szerintem továbbra is megvan a tempóm, emiatt nem fáj a fejem, egyszerűen csak mindent a helyére kell tenni.”

És hogy melyik volt a legrosszabb és a legjobb momentum eddig?

“Természetesen mindig az a legrosszabb, amikor nem sikerül célba érni, de van ilyen néha. A csúcspont? Talán Silverstone, ott nagyon jól éreztem magam, jó hétvége volt. De minden hétvégében van valami pozitívum és minden hétvégén vannak rossz dolgok is, egyszerűen csak minimalizálni kell a negatívumokat és maximalizálni a pozitívumokat.”

Räikkönen 11 forduló után a bajnokság 5. helyén áll az éllovas Vettel, a mercedeses Lewis Hamilton és Valtteri Bottas, valamint a Red Bull-os Daniel Ricciardo mögött, míg Vettelnek 202, neki “csak” 116 pontja van.