A nyári szünetet megelőző hetekben többször is volt szó Carlos Sainzról, aki harmadik Toro Rossó-s éve után szeretne versenyképesebb autóba, nagyobb csapathoz átülni jövőre, a Red Bull viszont sem előléptetni nem tudja, sem elengedni nem akarja.

A Brit Nagydíj hétvégéjén volt egy kis nyilatkozatháború is a 23 éves spanyol és a Red Bull vezetői között, de a korábban a Ferrarival, a Renault-val és a McLarennel is hírbe hozott Sainz most azt mondja, minden rendben, kitölti a szerződését.

“Ahogy az életben általában, a Forma-1-ben is komoly dolog a szerződés. Ami a helyzetemet illeti, jól érzem magam ott, ahol vagyok és nem áll szándékomban szerződést bontani” – mondta a spanyol Soy Motornak.

“Szerintem a nyilatkozatokat kiragadták a kontextusukból, mind az én szavaimat, mind az ő reakcióikat. De mindent tisztáztunk és sokkal jobban értjük egymást. Mindannyian sokkal higgadtabbak és elégedettebbek vagyunk.”

Sainz a Red Bull vezetése mellett a csapattársával, Danyiil Kvjattal is konfliktusba került nyárra, miután az orosszal több incidensük is volt versenyhétvégéken. A spanyol ezt is igyekezett a helyére tenni:

“Egyszerűen történnek ilyesmik. Minden Forma-1-es idényben lesznek olyan versenyhétvégék, amikor feszültté válik a viszony a csapattársak között, és olyanok is, amikor a csapatfőnök mond valamit. Szerencsére jó évem van, jó eredményeket hozok a csapatnak, sok pontom van. Szerintem elégedett és büszke lehetek az idényemre eddig.”